UPDATE VOOR DE BMW I3 EN DE BMW I3S.

Krachtigere accu, grotere actieradius en nieuwe opties.

Door de voortdurende ontwikkeling van de BMW eDrive technologie vergroot BMW opnieuw het rijplezier van de volledig elektrisch aangedreven modellen van BMW i. Door de capaciteit van de batterijen te vergroten tot 120 Ah met een opslagcapaciteit van 42,2 kWh biedt BMW nu een nieuwe generatie extra krachtige accu's voor zowel de BMW i3 als de BMW i3s. Onder alledaagse omstandigheden bieden beide modellen dankzij de krachtigere batterij uiteraard ook een aanzienlijk grotere actieradius: 260 kilometer, een toename van 30 procent ten opzichte van het vorige 94 Ah model. De nieuwe BMW i3 en BMW i3s zijn vanaf heden bij BMW Dubbelsteyn te bestellen. De BMW i3 kent een vanafprijs van € 41.995,- en de BMW i3s is vanaf € 45.695,- te koop.

Deze content wordt geblokkeerd

Deze content wordt niet weergegeven, omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

ENORME CAPACITEITSTOENAME.

De hogespanningsbatterijen vormen samen met de elektromotor en de elektrische aansturing een integraal onderdeel van de BMW eDrive technologie. Op basis van onderzoek en ontwikkeling die BMW in samenwerking met de accufabrikant uitvoert, worden de prestaties hiervan continu verbeterd. De nieuwste ontwikkelingen resulteren in een opslagcapaciteit van 120 Ah bij een gemiddelde capaciteit van 42,2 kWh.

Ondanks de enorme capaciteitstoename zijn het formaat en het gewicht van de batterij gelijk gebleven. De BMW i3 heeft een 125 kW (170 pk) sterke motor, waarmee hij in 7,3 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren, terwijl de BMW i3s met 135 kW (184 pk) dat in 6,9 seconden kan. Hiermee bieden beide versies de beste prestaties in hun klasse. Dankzij het maximumkoppel, dat bij een elektromotor onmiddellijk vanaf stilstand beschikbaar is, bieden de BMW i3 en BMW i3s de prestaties van een sportauto met een veel krachtigere verbrandingsmotor. Zo accelereren de BMW i3 en BMW i3s in respectievelijk 5,1 en 4,3 seconden van 80 naar 120 km/u. 

BMW DUBBELSTEYN | UPGRADE BMW I3 EN BMW I3S

SNEL EN VARIABEL OPLADEN.

De hogere efficiency van de elektromotor en de toegenomen accucapaciteit resulteren in een bijna 30 procent grotere actieradius ten opzichte van het voorgaande model. Onder normale omstandigheden bieden beide modellen in de dagelijkse praktijk een actieradius van zo'n 260 kilometer. Dankzij de hoge kwaliteit van de laadelektronica in de BMW i3 en BMW i3s is het mogelijk de accu's snel en variabel op te laden, waarmee de BMW i3 een van de snelst ladende elektrische voertuigen op de markt is. Met de BMW i Wallbox kan dit in drie fasen met een vermogen van 11 kW. Dit systeem bereikt een laadtoestand van 80 procent in 3,2 uur. Daarnaast is het dankzij het standaard snellaadpakket ook mogelijk de BMW i3 en BMW i3s op te laden bij een snellaadstation via een DC-lader. Hier bedraagt de laadcapaciteit 50 kW en is een vullingsgraad van 80 procent al in 42 minuten bereikt. De eveneens standaard aanwezige noodlaadkabel is zodanig ontworpen dat die ook een in huishoudelijk stopcontact past. Op deze manier is het mogelijk de accu's bij een vermogen van 3,6 kW in 10 uur tot 80 procent op te laden.   

BMW DUBBELSTEYN | UPGRADE VOOR DE BMW i3 EN i3S.

NIEUWE KLEUREN.

De BMW i3 is sinds de introductie in 2013 de bestverkopende elektrische auto in het compacte premiumsegment. De BMW i3 staat symbool voor vooruitstrevende mobiliteit en zijn karakteristieke vormgeving is nauw verwant aan de LifeDrive voertuigarchitectuur die een aluminium onderstel combineert met een passagierscompartiment van met koolstofvezel versterkt kunststof. Met de introductie van deze nieuwe accugeneratie heeft BMW het design van de BMW i3 vernieuwd met andere accenten. Zo kunnen kopers de i3 (120 Ah) en i3s (120 Ah) bestellen in de nieuwe exterieurkleur Jucaro Beige metallic met accenten in Frozen Grey. Imperial Blue metallic, Melbourne Red metallic, Capparis White en Fluid Black zijn nog steeds leverbaar. Het optionele interieurthema Loft is voorzien van de nieuwe bekleding Electronic Braun in een combinatie van stof en Sensatec – in Carum Grau met bruine accenten en interieurdelen in Electronic Braun.

BMW DUBBELSTEYN |BMW I3 EN I3S UPDATE

ADAPTIEVE LED-KOPLAMPEN.

Als alternatief voor de standaard LED-koplampen kunnen kopers voortaan kiezen voor adaptieve LED-koplampen met een automatische, selectieve dimfunctie voor het grootlicht. De innovatieve matrixtechnologie van het grootlicht vergroot het zicht en voorkomt verblinding van tegenliggers. Om dit te bereiken, is de lichtbundel verdeeld in vier horizontale segmenten die onafhankelijk van elkaar ge(de)activeerd kunnen worden bij snelheden boven de 70 km/u. Deze segmenten passen zich aan de verkeerssituatie aan. Als de frontcamera een tegenligger of andere weggebruiker detecteert die in dezelfde richting rijdt, wordt de ruimte waarin dit voertuig rijdt alleen met dimlicht verlicht. Dit wordt bereikt door de grootlichtsegmenten uit te schaken die verantwoordelijk zijn voor dat deel van de totale lichtbundel. Hierdoor blijven de andere delen van de weg wél verlicht met grootlicht. De adaptieve LED-koplampen zijn ook voorzien van bochtverlichting en grootlichtassistent. 

BMW DUBBELSTEYN |BMW I3 EN I3S UPDATE

NIEUW SPORTPAKKET.

De verbeterde interface van het iDrive besturingssysteem met knoppen in een tegelstructuur en een livemodus, is nu ook leverbaar in combinatie met het optionele navigatiesysteem Business. Hiermee is de gewenste informatie nog sneller en eenvoudiger beschikbaar. Verder is de optielijst uitgebreid met een inductielader voor telefoons en een WLAN hotspot voor een snelle internetverbinding voor maximaal tien apparaten in de auto.

In de toekomst kan het kenmerkende emissievrije rijplezier van de BMW i3 worden gecombineerd met een nieuw sportpakket. Het belangrijkste onderdeel van de nieuwe optie is het sportonderstel dat standaard is op de BMW i3s. Dit omvat specifieke dempers, veren en stabilisatorstangen. Het onderstel is 10 millimeter verlaagd en heeft een grotere spoorbreedte. Lichtmetalen 20-inch wielen in Jet Black of een two-tone afwerking maken het pakket compleet. De BMW i3 met dit sportpakket is te herkennen aan de zwarte wielkastranden.

SPECIFICATIES.

BMW i3 (120 Ah)
 • Standaard transmissie: 1-traps automaat
 • Vermogen: 125 kW (170 pk) bij 4.800 toeren per minuut
 • Maximumkoppel: 250 Nm
 • Acceleratie 0-100 km/u in 7,3 seconden
 • Topsnelheid: 150 km/u
 • Gemiddeld energieverbruik: 13,1 kWh/100 km
 • Actieradius van 310 kilometer volgens de WLTP-cyclus
 • Vanaf € 41,995,-

 • BMW i3s (120 Ah)
 • Standaard transmissie: 1-traps automaat
 • Vermogen: 135 kW (184 pk) bij 7.000 toeren per minuut
 • Maximumkoppel: 270 Nm
 • Acceleratie 0-100 km/u in 6,9 seconden
 • Topsnelheid: 160 km/u
 • Gemiddeld energieverbruik: 14,0 - 14,6 kWh/100 km
 • Actieradius van 285 kilometer volgens de WLTP-cyclus
 • Vanaf € 45.695,-

 • DE NIEUWE BMW X3 M EN BMW X4 M.
  BMW INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT.
  BMW CONCEPT IX3.
  BMW DUBBELSTEYN | DE NIEUWE BMW X3 M EN BMW X4 M

  DE NIEUWE BMW X3 M EN BMW X4 M.

  BMW M GmbH breidt het aanbod van high-performance modellen uit in het segment van de Sports Activity Vehicle en Sports Activity Coupé. De BMW X3 M en BMW X4 M bieden de hoogste rijdynamiek, wegligging en precisie in hun segment. De krachtigste 6-cilinder-in-lijn benzinemotor tot op heden in een BMW M model staat garant voor verbluffende prestaties. De nieuw ontwikkelde hoogtoerige motor met M TwinPower Turbo techniek heeft een cilinderinhoud van 3,0 liter. Het maximumvermogen bedraagt 353 kW (480 pk) en het maximumkoppel 600 Nm.

  BMW DUBBELSTEYN INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT

  BMW INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT.

  BMW zorgt binnenkort voor een doorbraak als het gaat om rijplezier met de BMW Intelligent Personal Assistant. Vanaf maart 2019 beschikken modellen van BMW over een intelligente, digitale assistent aan boord die reageert op het commando "Hey BMW".
  BMW DUBBELSTEYN | BMW CONCEPT IX3

  BMW CONCEPT IX3.

  De toekomst is elektrisch en met de BMW Concept iX3 presenteerde BMW op de 'Auto China 2018' een designstudie van de eerste volledig elektrische Sports Activity Vehicle (SAV). Uitgerust met de BMW eDrive technologie van de vijfde generatie en een krachtige accu van meer dan 70 kWh biedt dit toekomstige seriemodel bij normaal dagelijks gebruik een actieradius van ruim 400 kilometer en een laadtijd van minder dan 30 minuten. Elektrische mobiliteit naar een volgend niveau gebracht – zonder compromissen op het gebied van functionaliteit en comfort.