DE NIEUWE BMW 8 SERIE CABRIO.

Het hoogtepunt van sportieve onafhankelijkheid staat vanaf 9 maart 2019 bij BMW Dubbelsteyn in de showroom.

De BMW 8 Serie Cabrio is een statement van luxueuze sportiviteit. Een vertegenwoordiger van de BMW luxeklasse, met een vooruitstrevende vormtaal die een indrukwekkende esthetiek en zelfvertrouwen uitstraalt. Daarnaast overtuigt deze emoties opwekkende cabriolet als krachtige sportauto, die dankzij de modernste technologieën beschikt over een uitmuntende dynamiek en voortreffelijke rijeigenschappen. Zo overtreft hij de hoogste eisen en biedt hij een nieuwe dimensie van eigentijds rijplezier. 

BMW DUBBELSTEYN | DE NIEUWE BMW 8 SERIE CABRIO

EIGENZINNIGE SPORTIVITEIT.

Stijlvol, zelfverzekerd en met een krachtige uitstraling: het exterieur van de BMW 8 Serie Cabrio weet al vanaf de eerste blik te fascineren. Van de langgerekte motorkap, via de lage softtop die naar achteren net zoals bij een coupé vloeiend daalt, tot de markant vormgegeven achterzijde – het silhouet van deze luxe cabrio is gehuld in een aura van eigenzinnige sportiviteit. Hij heeft een lengte van 4.843 mm, een breedte van 1.902 mm en een hoogte van 1.339 mm. Met een indrukwekkende uitstraling, die uiterst elegant wordt onderstreept door de 20-inch lichtmetalen wielen en de details van de uitrusting Chrome Line Exterior. Een upgrade wordt verleend met het M Carbon exterieurpakket. Aan de achterzijde zorgen de nog scherper vormgegeven diffusor en de met een sierelement in carbon omgeven uitlaatpijpen voor uitgesproken accenten. Een krachtig design, dat door de luchtgeleiders aan weerszijden in de voorbumper, een blade in het midden van het luchtinlaatrooster en buitenspiegelkappen in echt carbon zelfs in stilstand aantrekkingskracht uitoefent. 

BMW DUBBELSTEYN | DE NIEUWE BMW 8 SERIE CABRIO

DYNAMISCHE UITSTRALING.

De BMW nierengrille met Active Air Stream functie opent en sluit de luchtkleppen in de grille-opening afhankelijk van de benodigde koellucht voor de motor, de remmen en de klimaatregeling van het interieur. De beweegbare spijlen van de nierengrille zorgen in gesloten toestand bovendien voor een verlaging van de luchtweerstand en zo voor de verbetering van de aerodynamica. Adaptieve LED-koplampen maken deel uit van de standaardspecificatie. Met hexagonale lichtbuisjes en blauwe designaccenten verleent het optionele BMW Laserlight de voorzijde van de BMW 8 Serie Cabrio een uiterst karakteristieke en zeer dynamische uitstraling. In de laser-grootlichtmodus schijnt het BMW Laserlicht met tot wel 600 meter bijna dubbel zo ver als conventionele koplampen en door beter zicht in het donker neemt de veiligheid aanzienlijk toe. Het opvallende oppervlak van de flanken wordt gecomplementeerd bij de overgang naar de achterzijde. Horizontale lijnen, lichteenheden die tot diep in de flanken reiken en een derde remlicht dat in het kofferdeksel is geïntegreerd, dragen allemaal bij aan de lage, brede indruk die door de achterzijde wordt gecreëerd. 

STEVIGE SOFTTOP MET VOLLEDIG ELEKTRISCHE BEDIENING.

Het opvouwbare dak van de BMW 8 Serie Cabrio valt op door zijn lichtgewicht ontwerp en uitstekende akoestische isolatie. Het trekt strak over het interieur als het wordt gesloten, waardoor het voertuig een opvallend, coupéachtig silhouet krijgt. Bij het openen klapt de softtop weg onder een kap, waarvan de oppervlaktestructuur en stiksels overeenkomen met die van het instrumentenpaneel en de bekleding van de zijpanelen. De softtop is standaard in het zwart is uitgevoerd en optioneel verkrijgbaar in het antraciet met zilvereffect. De cabriokap sluit perfect aan op de dynamische belijning van de sportwagen. En met een druk op de knop wordt de kap in circa vijftien seconden elektrisch geopend en gesloten, ook onder het rijden met een snelheid tot 50 km/u. 

BMW DUBBELSTEYN | DE NIEUWE BMW 8 SERIE CABRIO

AIR COLLAR NEKVERWAMING.

Het interieur van de BMW 8 Serie Cabrio verenigt op unieke wijze het comfort en de exclusiviteit van een luxe auto met de puristische moderniteit van een sportauto. De beste materialen en een uitmuntende afwerking creëren een exclusieve en luxe ambiance die in combinatie met het sportief-minimalistische interieurdesign garant staat voor een uniek rijgevoel. Het uitzonderlijke spectrum van kleurcombinaties en uitrustingsvarianten biedt daarbij alle mogelijke ruimte voor individuele expressie. De BMW 840d xDrive Cabrio is standaard uitgerust met Vernasca lederen bekleding en de bekleding van de BMW M850i xDrive Cabrio is standaard afgewerkt met Merino leder. De multifunctionele stoelen voor bestuurder en voorpassagier bieden uitgebreide instelmogelijkheden en een hoge mate van zitcomfort. De Air Collar nekverwarming draagt daaraan bij door hoofd en schouders aangenaam te verwarmen. Bij geopend dak wordt het in de hoofdsteun van de voorstoelen geïntegreerde warmeluchtsysteem automatisch geregeld, afhankelijk van snelheid en buitentemperatuur. Daarnaast kan een van de drie temperatuurtrappen worden geselecteerd.  

BMW DUBBELSTEYN | DE NIEUWE BMW 8 SERIE CABRIO

ONWEERSTAANBAAR.

De ambianceverlichting creëert met tal van LED-lichtbronnen een aangename lichtsfeer in het interieur en een bijzonder gevoel van ruimte als het donker is. Kleuren, lichtsterkte en kleurenscenario's zijn individueel instelbaar. Door de stijlvolle en exclusieve glasapplicatie Crafted Clarity met zijn scherpe lijnen en blauwe tint krijgt het sportieve interieur een uitzonderlijke aantrekkingskracht. De fraai afgewerkte sierelementen op de transmissiehendel, de volumeregelknop, de start-/stopknop en de iDrive Touch Controller overtuigen door hun glans en voelen aangenaam aan. In combinatie met het moderne interieurdesign ontstaat een unieke ambiance die luxueuze sportiviteit een geheel nieuw aanzien geeft. De BMW 8 Serie Cabrio is standaard voorzien van het Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System met drie diamond-tweeters. Deze biedt met een vermogen van 1.125W een geluidskwaliteit van topklasse op elke zitplaats. Twaalf gericht gepositioneerde luidsprekers zorgen voor een fascinerende geluidservaring. De luidsprekers zijn verlicht, waardoor de voortreffelijke geluidskwaliteit van het systeem ook visueel wordt onderstreept. 

BMW DUBBELSTEYN | DE NIEUWE BMW 8 SERIE CABRIO

INNOVATIE.

De BMW 8 Serie Cabrio zet ook nieuwe maatstaven bij de toepassing van geavanceerde technologieën. Bestuurder en passagiers staat een al even uitgebreid als innovatief uitrustingsaanbod te wachten dat van elke rit een exclusieve belevenis maakt. Van de op elk moment behulpzame BMW Intelligent Personal Assistant en het gepersonaliseerde bedieningsconcept, tot deels autonoom rijden. Via de BMW Intelligent Personal Assistant communiceert u op een nieuwe en eenvoudige manier met uw BMW. Hij kent u, leert van u, wordt steeds beter en helpt in veel situaties. U kunt hem ook een persoonlijke activeringsnaam geven. Hij kan u alles uitleggen over de auto en helpt u om uw BMW beter te leren kennen. En waarom de autosleutel gebruiken ls u uw smartphone bij zich heeft? Met de Digital Key kunt u uw BMW ver- en ontgrendelen en zelfs de motor starten. De uiterst moderne digitale diensten en assistentiesystemen van de BMW 8 Serie Cabrio bieden optimaal comfort en maximale vrijheid – voor luxueus rijplezier van een nieuw kaliber.

MODELVARIANTEN BIJ INTRODUCTIE.

Maximale dynamiek, maximale power, maximaal rijplezier – de BMW 8 Serie Cabrio drijft in recordtijd zowel de hartslag als het gevoel van vrijheid tot het uiterste. En daarbij geldt: hoe bochtiger de weg, hoe groter het rijplezier. Want met zijn exclusieve autosport-features tilt de luxe cabrio power en precisie naar een geheel nieuw niveau. Naast de toerengretige en 530 pk sterke BMW M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor met 4,4 liter cilinderinhoud is er ook een al even sterke als verfijnde BMW TwinPower Turbo 6-cilinder dieselmotor met 320 pk beschikbaar. 

BMW M850i xDrive Cabrio
 • V8 benzinemotor
 • 8-traps Steptronic automaat
 • Cilinderinhoud: 4.395 cm3
 • Vermogen: 390 kW (530 pk) bij 5.500-6.000 toeren per minuut
 • Maximumkoppel: 750 Nm bij 1.800-4.600 toeren per minuut
 • Acceleratie 0-100 km/u in 3,9 seconden
 • Topsnelheid: 250 km/u
 • Gecombineerd brandstofverbruik: 9,9-10,0 l/100 km
 • Gecombineerde CO2-emissies: 225-229 g/km
 • Emissienorm: EU6d-TEMP

 • BMW 840d xDrive Cabrio
 • Zescilinder-in-lijn dieselmotor
 • 8-traps Steptronic automaat
 • Cilinderinhoud: 2.993 cm3
 • Vermogen: 235 kW (320 pk) bij 4.400 toeren per minuut
 • Maximumkoppel: 680 Nm bij 1.750-2.250 toeren per minuut
 • Acceleratie 0-100 km/u in 5,2 seconden
 • Topsnelheid: 250 km/u
 • Gecombineerd brandstofverbruik: 6,2-6,3 l/100 km
 • Gecombineerde CO2-emissies: 161-165 g/km
 • Emissienorm: EU6d-TEMP

 • Gegarandeerd 4% bijtelling met de BMW i3.
  DE NIEUWE BMW X6.
  DE NIEUWE BMW 8 SERIE GRAN COUPÉ.

  Gegarandeerd 4% bijtelling met de BMW i3.

  Een van de meest besproken uitkomsten van het klimaatakkoord dat op vrijdag 28 juni werd gepresenteerd, is de verhoging van de bijtelling voor volledig elektrische auto’s van 4 naar 8 procent per 1 januari 2020. Een jaar eerder dan verwacht, want de huidige belastingregels, zoals vastgelegd in Autobrief II, lopen nog tot eind 2020. Tegelijk met de verdubbeling van de bijtelling wordt ook het bedrag waarover dit geldt, verlaagd van €50.000 naar €45.000. Dankzij dit tussentijds veranderde kabinetsbeleid wordt de levertijd van elektrische auto’s nog belangrijker dan die al was.

  BMW DUBBELSTEYN | DE NIEUWE BMW X6

  DE NIEUWE BMW X6.

  Compromisloos en non-conformistisch – de nieuwe BMW X6 is uitdagend assertief en heeft een uitgesproken, exclusief design dat zijn zelfverzekerde en overheersende uitstraling benadrukt. Kijk maar eens naar de zeer atletische carrosserie en de nieuwe, onderscheidende designtaal met fascinerende exclusiviteit en visionaire technologieën zoals de indrukwekkende BMW nierengrille 'Iconic Glow'.

  DE NIEUWE BMW 8 SERIE GRAN COUPÉ.

  BMW breidt het gamma van de nieuwe BMW 8 Serie verder uit met een vierdeurs sportauto in het luxe premium segment. De nieuwe BMW 8 Serie Gran Coupé heeft een onderscheidend karakter, een bijzonder plezierige rijdynamiek, een zeer aansprekend design, is luxueus en biedt meer ruimte voor de achterpassagiers. De sportieve prestaties van de nieuwe BMW 8 Serie Gran Coupé combineren perfect met het verder verbeterde dagelijkse gebruiksgemak en het talent om comfortabel en snel grote afstanden te overbruggen.