BMW M PERFORMANCE PARTS VOOR DE NIEUWE BMW 3 SERIE.

Een dynamischer en opvallender uiterlijk.

Voor de nieuwe BMW 3 Serie is een uitgebreid assortiment M Performance Parts beschikbaar die worden geïntroduceerd als originele BMW-accessoires. Met componenten die direct zijn geïnspireerd door en afgeleid van de autosport voor het interieur en exterieur, maar ook voor het aandrijfsysteem en de chassistechniek, kunnen klanten het sportgevoel van hun BMW 3 Serie geheel naar wens systematisch vergroten. De ontwikkeling van M Performance Parts is altijd gebaseerd op de enorme race-expertise van BMW M GmbH. Alle componenten zijn perfect op elkaar afgestemd – zowel met elkaar als met de specifieke eigenschappen van ieder model. Ze geven het voertuig een dynamischer en opvallender uiterlijk, maar ze hebben ook een functioneel voordeel.

BMW DUBBELSTEYN | BMW 3 SERIE M PERFORMANCE PARTS

SCHERP EN GEOPTIMALISEERD.

Het gevarieerde aerodynamische M Performance pakket voor de nieuwe BMW 3 Serie bestaat uit niet minder dan tien items. De afzonderlijke componenten onderstrepen niet alleen het sportieve uiterlijk van het voertuig, maar versterken ook de talenten van de vierdeurs op het gebied van rijdynamiek. De M Performance achterspoiler en de M Performance achterdiffusor – verkrijgbaar in carbon, zwart hoogglans of zwart mat – optimaliseren de luchtstroom rond het voertuig, wat leidt tot een betere wegligging. De carbon M Performance buitenspiegels zijn een bijzonder aantrekkelijke blikvanger. Zoals met alle koolstofvezelcomponenten worden ze met de hand gemaakt, verzegeld met blanke lak en vervolgens spiegelglans gepolijst om ze hun indrukwekkende diepte-effect te geven. Hun sportieve flair wordt verder versterkt door de M Performance dorpellijsten met M Performance inscriptie. Ook de grijs getinte achterlichten vormen een bijzonder opvallend hoogtepunt. Net als de M Performance eindpijpen. Deze hebben een hoge corrosiebestendigheid en een lange levensduur, dankzij hun materiaalmix van titanium en koolstofvezel.  

BMW 3 SERIE M PERFORMANCE PARTS

EXTREEM STABIEL.

Het M Performance 18” remsysteem is herkenbaar aan de rode kleur van de aluminium remklauwen. Dit geeft het niet alleen een aantrekkelijk uiterlijk, maar de sportremmen hebben ook aanzienlijk verbeterde vertragingsprestaties voor sportief rijden. In tegenstelling tot de serieproductie remmen zijn de 18-inch remschijven groter, geperforeerd, gegroefd en van een lichtgewicht constructie. Ze hebben een hogere thermische weerstand, waardoor ze zelfs onder extreme omstandigheden extreem stabiel blijven. De M Performance wielstets zullen bij de marktintroductie van de nieuwe BMW 3 Serie bestaan uit vier ontwerpen in twee maten: 18-inch en 20-inch. Voor het opbergen en transporteren van de wielen worden M Performance banden aanbevolen. Deze bieden bescherming tegen vervuiling, hun markeringen zorgen voor een duidelijke identificatie en ze stralen een extra autosportatmosfeer uit. 

BMW DUBBELSTEYN | BMW 3 SERIE M PERFORMANCE PARTS

MOTORRACE-SENSATIES.

Natuurlijk kunnen motorrace-sensaties ook in het interieur van de nieuwe BMW 3 Serie worden gegenereerd. Bijvoorbeeld het M Performance stuurwiel met zijn zeer kenmerkende greepgebieden en grote duimsteunen, rode middenmarkering op de ’12 uur’-positie en zilvergrijze, met de hand genaaide kruissteeknaad. De race-look kan verder worden verbeterd door de koolstofvezel-schakelpaddels voor modellen met Steptronic sporttransmissie en het M Performance sierpaneel van koolstofvezel met een Alcantara inzetstuk en M Performance opschrift. In de vloer van de nieuwe BMW 3 Serie benadrukken de M Performance matten sportiviteit met de M Performance inscritpie en een vlag in typische M kleuren, samen met een lederlook-rand met een decoratieve naad in contrasterende kleuren. 

ANALYSEMOGELIJKHEDEN EN SPECTACULAIRE OPNAMEN.

Met de M Performance drive-analysator kan de bestuurder van de nieuwe BMW 3 Serie een reeks rijgegevens registreren voor latere analyse – een functie die vooral van pas komt op het circuit. Het systeem bestaat uit een OBD-stick die is aangesloten op de ingebouwde diagnose-interface en een smartphone-app. De drive-analysator is direct afgeleid van autoraces en levert de bestuurder alle belangrijke rijdynamiekgegevens, evenals uitgebreide professionele opname- en analysemogelijkheden. BMW biedt tevens M Performance houders voor actiecamera’s om een optimale opname mogelijk te maken vanuit een spectaculair perspectief tijdens het rijden op het circuit. Voor opnamen vanaf het exterieur wordt deze eenvoudig op de voorste of achterste sleepring gemonteerd. Om opnamen te maken in het interieur van het voertuig wordt deze op zijn plaats geklikt in de basissteun van het Travel & Comfort-systeem op de hoofdsteun van de bestuurders- of bijrijdersstoel. Hiermee kan de camera 360 graden worden gedraaid, zodat vanuit verschillende perspectieven beelden kunnen worden gemaakt. 

DE NIEUWE BMW X3 M EN BMW X4 M.
BMW INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT.
BMW CONCEPT IX3.
BMW DUBBELSTEYN | DE NIEUWE BMW X3 M EN BMW X4 M

DE NIEUWE BMW X3 M EN BMW X4 M.

BMW M GmbH breidt het aanbod van high-performance modellen uit in het segment van de Sports Activity Vehicle en Sports Activity Coupé. De BMW X3 M en BMW X4 M bieden de hoogste rijdynamiek, wegligging en precisie in hun segment. De krachtigste 6-cilinder-in-lijn benzinemotor tot op heden in een BMW M model staat garant voor verbluffende prestaties. De nieuw ontwikkelde hoogtoerige motor met M TwinPower Turbo techniek heeft een cilinderinhoud van 3,0 liter. Het maximumvermogen bedraagt 353 kW (480 pk) en het maximumkoppel 600 Nm.

BMW DUBBELSTEYN INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT

BMW INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT.

BMW zorgt binnenkort voor een doorbraak als het gaat om rijplezier met de BMW Intelligent Personal Assistant. Vanaf maart 2019 beschikken modellen van BMW over een intelligente, digitale assistent aan boord die reageert op het commando "Hey BMW".
BMW DUBBELSTEYN | BMW CONCEPT IX3

BMW CONCEPT IX3.

De toekomst is elektrisch en met de BMW Concept iX3 presenteerde BMW op de 'Auto China 2018' een designstudie van de eerste volledig elektrische Sports Activity Vehicle (SAV). Uitgerust met de BMW eDrive technologie van de vijfde generatie en een krachtige accu van meer dan 70 kWh biedt dit toekomstige seriemodel bij normaal dagelijks gebruik een actieradius van ruim 400 kilometer en een laadtijd van minder dan 30 minuten. Elektrische mobiliteit naar een volgend niveau gebracht – zonder compromissen op het gebied van functionaliteit en comfort.