BMW DUBBELSTEYN OP DE MONDIAL DE L'AUTOMOBILE.

Een presentatie van de nieuwste modellen van BMW in Parijs.

Op zaterdag 6 oktober is BMW Dubbelsteyn vroeg in de ochtend met de auto richting Parijs vertrokken. Na het inchecken in het hotel zijn wij direct doorgereden naar de Mondial de l'Automobile in de expohallen van Porte de Versailles. Hier werden wij verwelkomd door honderden prachtige auto's en motoren, die verdeeld over zeven paviljoenen werden tentoongesteld. De stand van BMW - waar de nieuwste modellen werden gepresenteerd - bevond zich in het vijfde paviljoen. Vanwege de drukte was het onmogelijk om mooie beelden te schieten. Daarom hebben wij onze charmes in de strijd gegooid en aan de chef van BMW Frankrijk gevraagd of wij in de avond na sluitingstijd konden terugkomen. En daar zijn mooie beelden uit voortgekomen.  

BMW DUBBELSTEYN | BMW 8 SERIE MONDIAL

DE NIEUWE BMW 8 SERIE.

De nieuwe BMW 8 Serie verdiende op de stand een afgeschermde plek, waarvoor je in de rij moest staan om er een goede blik op te kunnen werpen. De elegante sportwagen is het wachten meer dan waard. Dankzij de brede nierengrill, de laagste koplampen van alle BMW modellen tot op heden en de brede, gespierde schouders heeft hij een erg doordringend en sportief uiterlijk. En vanbinnen beschikt hij juist over een rustgevend interieur. Er is een indrukwekkende hoeveelheid technologie beschikbaar in de nieuwe BMW 8 Serie, maar wat wij vooral een handige optie vinden is de Digital Key. Dit biedt een alternatief voor de sleutel, waardoor u voortaan alleen uw smartphone nodig heeft om de deuren te openen naar een wereld van rijplezier. De sportwagen van de hoogste klasse staat, samen met de nieuwe BMW X5, vanaf 24 november bij BMW Dubbelsteyn in de showroom.

BMW DUBBELSTEYN | BMW X5 MONDIAL

DE NIEUWE BMW X5.

Groter, ruimer en indrukwekkender. De nieuwe BMW X5 was op de autoshow – ondanks de tientallen bezoekers eromheen – niet over het hoofd te zien. Het maken van mooi beeldmateriaal was een onmogelijke missie, want bij iedere poging was er een bezoeker die benieuwd was naar de bagageruimte. En terecht, want deze kan door het neerklappen van de achterbanken groeien tot maar liefst 1.860 liter. De opvallendste elementen van het exterieur zijn naar onze mening de grote nierengrille aan de voorzijde en de enorme uitlaatpijpen aan de achterzijde. Voor het interieur is gebruikgemaakt van hoogwaardige materialen, zoals de prachtige met glas bewerkte automaat. Maar voor ons is het allerbelangrijkst de manier waarop de nieuwe BMW X5 rijdt, met nu voor het eerst het optionele Off-Road pakket. Hiermee rijdt u zonder problemen door zand, over rotsige ondergrond, over gravel en sneeuw.

BMW DUBBELSTEYN | BMW 3 SERIE MONDIAL

DE NIEUWE BMW 3 SERIE.

De nieuwe BMW 3 Serie staat vanaf 9 maart 2019 bij BMW Dubbelsteyn in de showroom. In Parijs was hij echter alvast te bezichtigen. Het exterieur gaf ons een eerste indruk van de nieuwe designtaal van BMW en de combinatie van strakke lijnen en krachtig ogende oppervlakken geven hem een moderne en sportieve uitstraling. Wij zijn vooral erg gecharmeerd van de driedimensionale achterlichten. Deze zijn nu ook voorzien van getint glas, waardoor ze een lager en dynamischer uiterlijk hebben. Daarnaast maakt de BMW Personal Intelligent Assistant zijn debuut in de nieuwe sportsedan, welke wij ter plekke hebben getest. Het bedient niet alleen verschillende functies voor u, maar het leert ook uw gewoontes aan om ze precies te bedienen zoals u. En wat deze dienst extra speciaal maakt, is dat u hem of haar een naam kunt geven. Dit maakt de band tussen de auto en de bestuurder extra persoonlijk. 

BMW DUBBELSTEYN | BMW Z4 MONDIAL

DE NIEUWE BMW Z4.

Met zijn rode kleur was de nieuwe BMW Z4 een echte blikvanger tussen alle modellen van BMW. Waar onze aandacht meteen naartoe getrokken werd, was de vlakke, laaggeplaatste nierengrille in meshdesign. Daarnaast is de spoiler aan de achterzijde niet te missen. Deze geeft de achterzijde van de cabrio – samen met de diffusor en de uitlaateindpijpen – een sterk en krachtig uiterlijk. Het interieur is ook zeker iets om over naar huis te schrijven. Bij het plaatsnemen in de roadster was ons één ding duidelijk: de bestuurder krijgt alles. Meer ruimte, materialen van topkwaliteit en een digitaal dashboard dat bestaat uit twee perfect gepositioneerde displays met alle knoppen binnen handbereik. Wat ons tot slot erg aansprak is de nieuwe Head-Up Display, wat een primeur is in de BMW Z4. Hiermee bent u op de hoogte van alle informatie die relevant is tijdens het rijden, zonder uw ogen van de weg af te hoeven halen. 

BMW DUBBELSTEYN | BMW CONCEPT iX3 MONDIALBMW DUBBELSTEYN | BMW CONCEPT iX3 MONDIAL

DE BMW CONCEPT iX3.

Het was voor ons een aangename verrassing om een conceptversie van de BMW iX3 te zien staan op de autoshow, die pas in het voorjaar van het jaar 2020 bij BMW Dubbelsteyn in de showroom wordt geïntroduceerd. Wij konden hem door de glazen balustrade eromheen helaas niet van alle kanten goed bekijken en door de getinte ruiten konden wij ook geen blik werpen op het interieur. Desondanks waren wij verkocht. De BMW Concept iX3 werd tentoongesteld in de kleur Frozen Moonstone metallic en met BMW i blauwe accenten – zoals de twee blauwe diffusors aan de achterzijde en de contouren om de nierengrille. Hoewel het icoon van BMW meestal ons favoriete kenmerk is bij ieder model, moet deze stoere gesloten nierengrille zijn plek delen met speciaal ontworpen lichtmetalen wielen. Deze geven de volledig elektrische X3 een een erg moderne, sterke en grafische look.